IZOMKONTROLL

 

A dr. Thomas Hanna által kidolgozott izomkontroll technika a helytelen testtartás, a stressz, a túlhajszolt életmód következtében kialakult fájdalmasan feszes izomzat lazítására, kezelésére szolgál. A folyamatosan befeszült izomzat felett egy idő után elveszik az idegrendszeri kontroll, így nem tudjuk tudatosan ellazítani izmainkat. Ennek például a feszes nyakizmok esetén a nyak, hát-és váll fájdalmon kívül a gyakori fejfájás, szédülés is következménye lehet.

 


Dr. Thomas Hanna szerint az évek során bennünket érő stressz lerakódik az izmainkban. Ez a folyamatosan halmozódó feszültség az izmainkat egyre merevebbé, feszesebbé teszi. Akkor tudatosodik bennünk a probléma, mikor ez a folyamatosan feszes izom már állandó fájdalmat okoz. A feszes izomzat miatt a normális izomegyensúly felborul, ami a szervezetben kóros kompenzációkat indíthat el, hosszú távon testi károsodásokat okozva.
 

Az izomkontroll kezelés bármely életkorban alkalmazható. Segítségével visszaállítható az izmok normális egyensúlya, megelőzhető a másodlagosan kialakuló ízületi fájdalmak, gerincbetegségek. A gyakorlatok tehermentes helyzetben a kezelőágyon történnek.
 

 

Az izomkontroll kezelés nem okoz fájdalmat, lágy, lassú mozdulatok sorozatából áll.
 

A terápia során a páciens visszanyeri izmai felett az idegrendszeri kontrollt, izmai lazává, közérzete jobbá válik.
 

A kezelést kiegészíti egy otthon is végezhető testtudat növelő izomkontroll gyakorlatsor, melynek segítségével az elért pozitív állapotot a páciens önmaga is fent tudja tartani.