FLOSSING

 

A Flossing egy speciális gumiszalaggal végzett kompressziós terápia. A különböző erősséggel meghúzható gumiszalag alatt mozgatjuk a végtagot, így a fascia rendszerben kialakult összetapadások felszabadíthatók.


Összetapadások kialakulhatnak: sérülés, trauma után, immobilizáció (nem mozgás) esetén, elégtelen folyadékfogyasztás okán.
 

Különböző erősségű gumiszalagok léteznek, az, hogy melyik színt választjuk a sérülés típusától, idejétől és a sérülés helyétől függ.
 

A fascia rendszerbe érkezik a hajszálereken keresztül az oxigén és a tápanyag, illetve a sejtek ide adják le az anyagcsere végtermékeiket.
 

Ha a fascia összetapadt, a tápanyag nem tud megfelelően eljutni a sejtekhez, a végtermék pedig nem tud onnan elszállítódni, így egyre savasabb lesz a szövetközti folyadék, ami funkcióromlást okoz és a gyógyulás sem tud megfelelően végbemenni.
 

A Flossing hatása: fájdalomcsillapítás, keringésjavítás, a letapadások oldása. Fantasztikusan előkészíti a mély szöveti technikákat és a hegkezelést is (bizonyos testtájakon).