ESZKÖZÖS FASCIAKEZELÉS

 

Én ehhez a terápiához a Fazer és a Fasciq eszközöket használom. Ezeket az eszközöket kimondottan fascia kezeléshez fejlesztették ki. Anyaguk rozsdamentes nemesacél, mely nem vált ki allergiás reakciót.


Miért támogatják nagyban az eszközök a kezelést?
 

Az eszközökkel bizonyos esetekben (kézzel nehezen kivitelezhető vagy kézzel nehezen hozzáférhető területeken) hatékonyabbá tehető a lágyrészekből eredő fájdalmak kezelése ( pl. nyak-, hát-, derékfájdalom, teniszkönyök, csuklófájdalom, sarokfájdalom stb.) Előnyük, hogy a változatos alaki kiképzésük miatt a felületestől a mély szöveti rétegekig kezelhető a panaszos terület, illetve a speciális alakjuk miatt az eszköz egyes részei más hatást tudnak elérni a szövetekben.
 

 

Melyek ezek a hatások?
 

• fájdalomcsillapítás
• az egyes szöveti rétegek mobilizációja
• a szöveti anyagcsere javítása
• folyadékpótlás („szivacshatás”)
• tónusszabályozás, lazulás


Szükséges-e hozzá, hogy a bőrt bekrémezzük?
 

Az eszközök használatához bizonyos esetekben bőrbarát krém szükséges.
 

Mi történik a kezelés során?
 

A probléma megbeszélése után mozgásszervi tesztek következnek. Ezután a kezelés a panaszos testrésztől függően ülve, állva vagy a kezelőágyon fekve történik. Általában kombináltan szoktam használni a manuális és az eszközös fascia lazító fogásokat. Az eszközök segítségével a felületes rétegektől haladunk a mélyebb szöveti rétegek felé. Majd a kezelés után a tesztek újbóli elvégzésével ellenőrizzük, hogy milyen változást értünk el a panaszos testrészen.