GYÓGYTORNA

 

Számos fájdalomra, betegségre a mozgás a legjobb orvosság. A gyógytorna széleskörű gyakorlatanyaga sok problémára megoldást nyújt. Fontos, hogy helyesen elsajátítsa azokat a gyakorlatokat, melyek tüneteinek, fájdalmainak csökkentésére, illetve megszüntetésére leginkább alkalmasak.

Gyógytornával eredményesen kezelhető a mozgásszervi betegségek nagy része, például a kopásos (gerinc kopás, csípő-és térd kopás) megbetegedések, a Becterew kór, a Scheuermann betegség, a csontritkulás, de nagy jelentősége van minden életkorban a testtartási problémák (például hanyag tartás) kezelésében, a fájdalom megelőzésében, csillapításában.


A sok ülésből adódó problémákkal (pl. derékfájás, hátfájás stb.) ma már nem csak azok küzdenek, akiknek napi 8-10 órát kell irodában, számítógép előtt tölteniük a munkájuk miatt. A fiatalok, serdülők körében is gyakori a mozgásszegény életmód okozta megbetegedések. Időben elkezdett tornakezeléssel megelőzhetők ezek a problémák, illetve a fiatalok a foglalkozások alatt megtanulják azokat az általános elveket, hogy hogyan vigyázzanak a gerincükre az erősítő gyakorlatok során, esetleges konditermi edzéseknél, illetve a mindennapi élet során. A gyógytorna gyakorlatokat gyakran egészítem ki különböző eszközökkel (például fizioball, dynair, softball, multiroll stb), ami nehezebbé, de érdekesebbé, élvezhetőbbé is teszi a gyakorlatokat.

A gyógytorna és a gerinctorna személyre szabott gyakorlatanyagát átküldöm Önnek email-ben. Így a gyakorlatok elsajátítása után otthonában önállóan is tudja végezni a gyakorlatokat. A gyakorlatanyagot együttesen meghatározott időközönként frissítjük az állapot javulásának megfelelően.